Siirry pääsisältöön

Elämisestä ja ystävistä


Elämä on yhtä lähtemistä. Samalla se on kuitenkin aina tulemista ja palaamista. Jos lähtee myös palaa, jos saapuu niin hyvästelee. Nyt lähdemme, huomenna palaamme. Eilen palasimme huomenna lähdimme. Aamulla saavumme, illalla jatkamme. Elämän kiertokulun väistämätön lineaarisuus puhkeaa kukkaan ja näyttäytyy lähtemisen neonvalona saapumisen todistajalle. Ystävyyden auvoinen oljenkorsi kietoutuu syleilevien ihmisten hartiain ylle lähdön hetkellä. Hyvästien aikana lämpimien aaltojen aikaansaama herkkä tunnetila ilmaisee ihmisen pohjimmaista tarvetta erottautua ja nousta massasta esiin itsenäisenä,mutta kuitenkin toisesta riippuvaisena olentona. Ihmisluonnon ainainen veto yltää laajempiin mittasuhteisiin keväällä tapahtuvien lähtemisten ja saapumisten ajaksi.
Keväisen luonnon neitseellinen kauneus saa parkkiintuneimmankin pallontallaajan väräjämään hennon lehvän lailla vetisten silmien todistaessa rakkaan koneeseennousua. Lähtöporteilla mielessä vilisee ystävyyden värikylläinen filminauha, täynnä auringonpolttamia punaläikkiä ja suloisen autereista kesämaisemaa tyvenine vesineen ja aamunkosteutta tihkuvine lehtimetsäsaarekkeineen. Nuoruuden niityllä ensiaskeleitaan haparoiden ottava bambi nuuhkii ilmaa märällä turvallaan, tunnustelee kosteaa sammalmätästä hennoilla sorkillaan ja nauttii tilanteen jännittävästä tunnelmasta. Kesäaamun usvasta nousee peltopyyn pikkiriikkinen pää vinhasti pyörien. Peltopyy lehahtaa lentoon ja sujahtaa sulavasti lehvien lävitse auringonnoususta purppuraiselle taivaalle.
Kuuma, saunan lauteilta juuri astunut kostea jalka läpäisee kesäöisen järven tyvenen kalvon. Nilkkoja myöten,sitten polvia myöten, vyötäröä, rintaa,kaulaa. Jäntevien raajojen maskuliininen ponnistus ja olento ui vedessä. Alasti, kuin suoraan kohdusta, tämä ihmislapsi on avuton ja yksin. Keskellä lämmintä suomalaista järveä, vailla rihmankiertämää, autuaan tietämättömänä pinnan alla ylöspäin tuijottelevista,vahvaleukaisista petokaloista. Sukellus, ja korvissa kuplii.
"Rakas, olet voi leivälläni, olet sateisen päiväni suuri ja peittävä sateenvarjo, olet lentokenttäni kultainen kiitorata, olet aamuruskoni lämmin säde, olet kännykkäni täysi akku,sinä tyynyni viileämpi sivu, olet pehmeät villasukat kylmille jaloilleni, olet bajamaja suurimmassa hädässäni, olet kuivien käsieni Abobase, ruosteisten ketjujeni rypsiöljy, pannukakkujeni suussasulava vaahterasiirappi, takamukseni ja jäisen lumikinoksen välissä lämmittävä retkipatja, myrskyävän meren keskeltä näkemäni majakanvalo,olet oksennustautini tukeva ämpäri, olet suklaahippu kuivan jäätelövohvelin pohjassa, olet juuri sopivasti kylmälle pysäkille saapuva lämmin ja pehmeä linja-auto, olet benjihyppyni joustava köysi, sinä kaunis ja ihana."

Ystäväni,rakastakaa toisianne, sillä ilman rakkautta ei ole mitään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Brand NEW NWB AD has boorn

NWBgallery - #history#memories#skateboarding

 Nick Stansfield Pariisissa. Nick on Manchesterista ja todella mukava kaveri. Tänä päivänä Nickillä oli sattumalta synttärit. Kyseli kovasti Manchesteriin skedeemään, ehkä joskus vielä..  Pöytäfudis, pelien keisari. Ehdoton klassikko, johon ei kyllästy. Jesse ja Sven Kilchenmann Pariisissa. Entisaikojen flippimaakari Darkstarilta, millä lie Sven skeittaa nykyään? Ehkä ikä alkaa jo painamaan käkikellomaan miestä, mene ja tiedä. "Battalionin" puuduttavasta pätkästä huolimatta sympaattinen jätkä, kova höpöttämään.  Wille, uskollinen huonekaveri, vetelee seinäjokisia hirsiä Pariisissa. Jos nukkumisesta maksettaisiin palkkaa, Wille olisi helposti maailman rikkaimpia miehiä. Nuku hyvin, Willie-boy!  Norro ja Notre Dame. Samalta Pariisin reissulta. Norrolta tulossa kohta myös uutta pätkää uuteen Perukseen. Sitä venaillessa.  Kivi ja Esa, veteraanit ei väsy. Berliinissä SevenInchin ekalla reissulla, Controllin kämpillä, kiitos reissusta ukot! Sairaita jätkiä. H

Unohtunut luonnos / 27.6.2015 klo 0:26

Suomen kesäinen ilta on kaunis. Oikeastaan olisi asianmukaisempaa puhua suomalaisesta kesäyöstä, sillä tarkoitan sitä ajanjaksoa, joka alkaa illalla kello kymmenestä ja loppuu kello kahteen aamuyöstä. Kesäyön tanhu saa mielen virkeäksi, se kirvoittaa lempeitä lauseita kosteille huulille, se avaa arjen patinoittamat hengitystiet ja virkistää sielun ja ruumiin. Kesäyö on siniharmaasävyinen ja unelias ajanjakso, jolloin tuntuu, että elämä jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, aina vaan ja uudestaan, päivät seuraavat toisiaan ja aina uudelleen saapuu keskiyön siniharmaa valkeus ja unentulo pysyy poissa. Tällainen kesäyö on kaunis. Kesäyönä saattaa tulla hyvinkin mieleen kirjoittaminen. Vanha blogi, kuin menneisyyden irstas muisto löytyy internet-selaimen sivuhistoriasta, edellinen käynti sivulla kuukausia sitten. Sinne, jo unohtuneeseen ja kertaalleen maan poveen siunattuun blogiportaaliin voi kirjoittaa. Tuttu ulkoasu, tuttu hallintapaneeli, pelkästään tuttua ja ehkä siksi turvallista. Alankomaid