Siirry pääsisältöön

Kaatavat lisää vettä.Syövät.


Kullankeltainen Maserati kaartaa huvilan pihaan sankan tomupilven saattelemana. Keskipäivän helteessä kimalteleva auto näyttää unenomaiselta;kuin Troijan hevonen se lipuu vapaalla viimeiset metrit ja pysähtyy millintarkasti kahden metrin päähän valkoisilla kaiteilla reunustetusta verannasta. Ratin takaa pihapiiriä silmäilee tuimakatseinen mies,oikea peijoona. Käsijarru päälle tottunein ottein,savuke täyteläisten,luumunväristen huulten väliin ja ulos keskipäivän paahtavaan helteeseen.

Jo kaukaa oli verannan rottinkisesta keinutuolistaan neiti havainnut lähestyvän tomupilven. Auto lähestyi reipasta vauhtia ja auringonsäteet tanssivat sen kiiltävässä etupuskurissa. Neiti nosti peilin silmiensä tasalle, punasi huulensa vienosti ja lipsautti pohjallisestaan jo tummuneet sandaalit ruskettuneisiin jalkateriinsä. Hän nousi, laski vielä puolillaan olevan soodavesituopin vaahteraiselle ulkopöydälle ja meni sisään taloon.

Koskaan ei mies ollut tuntenut oloaan yhtä epämukavaksi kuin nyt, seisoessaan tämän valtavan rakennuksen edessä,likaisena, luultavasti pahanhajuisena (viimeisestä peseytymiskerrasta oli sen verran aikaa, ettei mies enää itse pitänyt itseään jäävinä määrittelemään oman tuoksunsa laatua) ja nälkäisenä. Epävarmuus oli kuitenkin suurin syy miehen oloon. Se kalvoi syvältä, sisimmästä sielun syövereistä. Se nakersi kuin termiitti lahoa puuta, se kouli sydäntä kuin leipuri sitkasta taikinajuurta. Puristus oli painostava, se oli lannistaa miehen. Mies lähti kävelemään taloa kohti ja tunsi, kuinka sukat muuttuivat hiestä märiksi räteiksi.

Kevyt läpiveto hyväili pisamaisia poskia. Keittiö oli suuri ja nätisti sisustettu. Se oli suunniteltu suurien päivällisten vaatimuksiin, siellä oli työkalut isojen ruokamäärien valmistamiseen. Keskellä keittiötä oli kaunis, luunvalkoiseksi maalattu koristeellinen ruokapöytä. Täällä, suuren talon valkoisen keittiönpöydän ääressä oli ruokittu ja ravittu matkalaisia vuosikausia, ja tultaisiin ruokkimaan vastedeskin mikäli se talon emännästä riippui. Pekoni tirisi valurautapannulla ja keitetyt bataatit oli aseteltu viehättävästi valkoiseen posliinikulhoon ja vihreä maalaissalaatti oli valmiina puusta koverretussa salaattiastiassa. Pöytä oli katettu kahdelle. Läpiveto toi tuulen mukana vasta-ajetun nurmen tuoksun ja katossa peliään pitivät kaksi kirkkaankeltaista paratiisiperhosta. Ulko ovi suljettiin jossain ja neiti enemmänkin tunsi kuin kuuli lähestyvät askeleet.

Mies tuntee nenässään paistuvan pekonin suolaisenmakean tuoksun. Sylkirauhaset reagoivat vaistomaisesti ja suupieli kostuu. Matkamiehen mieleen muistuu vuosia sitten lukemansa kirja, nimi oli "Petoeläimen kuola". Kirja kertoi heavyrock-yhtyeen tarinan. Eteisen verho liikahtaa tuulessa paljastaen  tuplaikkunan väliin syntyneen kärpästen hautausmaan. Typerän kärpäsenelämän typerä loppu ikkunan välissä. Keittiöstä leijailevaan pekonintuoksuun sekoittuu muukin tuoksu, joka ensin vahvistuen ja lopulta täysin dominoiden jyrää alleen kaiken muun. Se tuoksu on hiusten tuoksu.

Siinä hän nyt on, matkamies maan,kurja ja kapinen ihmislapsi, elämän kovilla makuusijoilla levännyt mies. Neiti viittaa miestä käymään pöytään,istumaan alas. Tottelee, kiitollisuutta silmissään. Ottakaa te ensin,ruoka jäähtyy pian. Ottavat, syövät vaiti, päät painettuina, katse tiukasti koristeellisen lautasen reunaa kiertävissä ornamenteissa. Kaatavat lisää vettä. Syövät.




Kommentit

  1. Minä tykkään tästä tekstistä. Hienoa kerrontaa!

    VastaaPoista
  2. kullankeltainen maserati12. maaliskuuta 2013 klo 10.17

    miellyttävä uusi ulkoasu mei..teillä! miellyttävä tarina. miellyttävää.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Brand NEW NWB AD has boorn

NWBgallery - #history#memories#skateboarding

 Nick Stansfield Pariisissa. Nick on Manchesterista ja todella mukava kaveri. Tänä päivänä Nickillä oli sattumalta synttärit. Kyseli kovasti Manchesteriin skedeemään, ehkä joskus vielä..  Pöytäfudis, pelien keisari. Ehdoton klassikko, johon ei kyllästy. Jesse ja Sven Kilchenmann Pariisissa. Entisaikojen flippimaakari Darkstarilta, millä lie Sven skeittaa nykyään? Ehkä ikä alkaa jo painamaan käkikellomaan miestä, mene ja tiedä. "Battalionin" puuduttavasta pätkästä huolimatta sympaattinen jätkä, kova höpöttämään.  Wille, uskollinen huonekaveri, vetelee seinäjokisia hirsiä Pariisissa. Jos nukkumisesta maksettaisiin palkkaa, Wille olisi helposti maailman rikkaimpia miehiä. Nuku hyvin, Willie-boy!  Norro ja Notre Dame. Samalta Pariisin reissulta. Norrolta tulossa kohta myös uutta pätkää uuteen Perukseen. Sitä venaillessa.  Kivi ja Esa, veteraanit ei väsy. Berliinissä SevenInchin ekalla reissulla, Controllin kämpillä, kiitos reissusta ukot! Sairaita jätkiä. H

Unohtunut luonnos / 27.6.2015 klo 0:26

Suomen kesäinen ilta on kaunis. Oikeastaan olisi asianmukaisempaa puhua suomalaisesta kesäyöstä, sillä tarkoitan sitä ajanjaksoa, joka alkaa illalla kello kymmenestä ja loppuu kello kahteen aamuyöstä. Kesäyön tanhu saa mielen virkeäksi, se kirvoittaa lempeitä lauseita kosteille huulille, se avaa arjen patinoittamat hengitystiet ja virkistää sielun ja ruumiin. Kesäyö on siniharmaasävyinen ja unelias ajanjakso, jolloin tuntuu, että elämä jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, aina vaan ja uudestaan, päivät seuraavat toisiaan ja aina uudelleen saapuu keskiyön siniharmaa valkeus ja unentulo pysyy poissa. Tällainen kesäyö on kaunis. Kesäyönä saattaa tulla hyvinkin mieleen kirjoittaminen. Vanha blogi, kuin menneisyyden irstas muisto löytyy internet-selaimen sivuhistoriasta, edellinen käynti sivulla kuukausia sitten. Sinne, jo unohtuneeseen ja kertaalleen maan poveen siunattuun blogiportaaliin voi kirjoittaa. Tuttu ulkoasu, tuttu hallintapaneeli, pelkästään tuttua ja ehkä siksi turvallista. Alankomaid