Siirry pääsisältöön

Onnea oi verratonta!

Hyinen viima raastoi punoittavia kasvoja,kolkosti se pössytteli lumipilviä vasten kylmiä poskia. Voi kuinka tuo tuuli riepottelikaan kulkijaa! Ei hätää, raitiovaunun lämpimän vihreänä hehkuva syli oli avoinna, kuin porttina vehreään elokuiseen puutarhaan. Sinne siis, päätti kulkija, nosti kauluksensa pystyyn ja harppoi läpi tuulen ja tuiskun.

Ahhh, raitiovaunullisen rauhan aukio, kuinka hyvältä tuo golfkentän vihreä penkki tuntuikaan! Mhmhh. Ilta on nuori, katseet tulevaan. Mitäköhän kundit tekee tänään, mietti kulkija ja näppäili puhelimestaan kundien numerot näytölle. Herra on hyvä ja soittaa, kehoitettiin pianotunneilla nuorta Mozartia.




- Heippa! Missäs meet?...Ahaaa! Okei, siistiä...Peseydyt, joojoo, jep se on hyvä...Kylläkyllä, eiku mietin vaa josko sitä jotain duunais illemmalla...Elä hätäile sielä, ota iisisti...Kahtellaan huomenna, kerro terveisiä _______lle! Mooi!

Ahh, oi auvoisa nuoruus, tuo kapea, kiemurteleva ja välissä kivikkoinen polku! Kyllähän sitä itekin nuorena saattoi, se oli hyvä se! Ajatukset lentelevät,ovet avautuvat, sulkeutuvat, taas avautuvat. Ei hätää, onhan noita muitakin, naapurin poikia. Näpy-näpy, puhelin korvalle, terävästi, juuri pipon alapuolelle, levollisesti.

- Morrrje, mitäs skloddi?!...Aaa,okei, mitä suunnitelmia illalle?... Ei ku mietin vaa et oliko jotai suunnitelmia, mut ei kai siinä, se menee sit sielä joo... Okei, soidellaa huomenissa, kerroha ______lle terveisiä!

Karhupuiston pysäkki, väsyneiden laivojen leuto satama. Kulkija astuu vaunusta pois yläkaupungilla, uptown. Viima on pureva, se painaa korkealta laskeutuvat ilmavirrat pitkin maita aina Korkeasaarenniemestä asti, läpi Linjojen pysähtyen vasta Etu-Töölön koleisiin kiviseiniin. Vaaksanmitan päässä kulkijan rectumista Maan ytimeen on pesäpallon mentävä reikä. Se on siihen rispaantunut, hiertynyt polkupyörän penkistä, liiasta istumisesta, saattanut revetä pukiessakin. Nyt sitä reikää sisäänkäyntinään käyttää tuo itäinen tuuli, viheliäinen, vimmattu puhuri.

Väyrynen. Paavokin yritti neljästi, kyllähän nyt kerran vielä voi. Se kerta on kolmas, ei hätää. Sormi vihreälle luurille, kosketusnäyttö värähtää aistikkaasti ja satelliitti korkealla Telluksen yläpuolella vastaanottaa signaalin.

- Heipparallaa, mitteesse poeka!?.. Niinni, tässä dallailen ja mietin josko oisit kämpällä, vois jotai tehä illal?...Nii sä oot sielä! Et varmaa tälle illalle kerkeä enää?... Joo nii, okei, nähhäämpä, ______lle terkkuja!

Nuori Quasimodo hymyilee ja luo silmäyksen tummalle Pohjolan taivaalle. Voi veikkoset, aika velikultia.



Kommentit

  1. ei kerkee tänään. oon tampereella.29. tammikuuta 2012 klo 1.08

    vihjaillaanko täällä jotain? en ymmärrä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Brand NEW NWB AD has boorn

NWBgallery - #history#memories#skateboarding

 Nick Stansfield Pariisissa. Nick on Manchesterista ja todella mukava kaveri. Tänä päivänä Nickillä oli sattumalta synttärit. Kyseli kovasti Manchesteriin skedeemään, ehkä joskus vielä..  Pöytäfudis, pelien keisari. Ehdoton klassikko, johon ei kyllästy. Jesse ja Sven Kilchenmann Pariisissa. Entisaikojen flippimaakari Darkstarilta, millä lie Sven skeittaa nykyään? Ehkä ikä alkaa jo painamaan käkikellomaan miestä, mene ja tiedä. "Battalionin" puuduttavasta pätkästä huolimatta sympaattinen jätkä, kova höpöttämään.  Wille, uskollinen huonekaveri, vetelee seinäjokisia hirsiä Pariisissa. Jos nukkumisesta maksettaisiin palkkaa, Wille olisi helposti maailman rikkaimpia miehiä. Nuku hyvin, Willie-boy!  Norro ja Notre Dame. Samalta Pariisin reissulta. Norrolta tulossa kohta myös uutta pätkää uuteen Perukseen. Sitä venaillessa.  Kivi ja Esa, veteraanit ei väsy. Berliinissä SevenInchin ekalla reissulla, Controllin kämpillä, kiitos reissusta ukot! Sairaita jätkiä. H

Unohtunut luonnos / 27.6.2015 klo 0:26

Suomen kesäinen ilta on kaunis. Oikeastaan olisi asianmukaisempaa puhua suomalaisesta kesäyöstä, sillä tarkoitan sitä ajanjaksoa, joka alkaa illalla kello kymmenestä ja loppuu kello kahteen aamuyöstä. Kesäyön tanhu saa mielen virkeäksi, se kirvoittaa lempeitä lauseita kosteille huulille, se avaa arjen patinoittamat hengitystiet ja virkistää sielun ja ruumiin. Kesäyö on siniharmaasävyinen ja unelias ajanjakso, jolloin tuntuu, että elämä jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, aina vaan ja uudestaan, päivät seuraavat toisiaan ja aina uudelleen saapuu keskiyön siniharmaa valkeus ja unentulo pysyy poissa. Tällainen kesäyö on kaunis. Kesäyönä saattaa tulla hyvinkin mieleen kirjoittaminen. Vanha blogi, kuin menneisyyden irstas muisto löytyy internet-selaimen sivuhistoriasta, edellinen käynti sivulla kuukausia sitten. Sinne, jo unohtuneeseen ja kertaalleen maan poveen siunattuun blogiportaaliin voi kirjoittaa. Tuttu ulkoasu, tuttu hallintapaneeli, pelkästään tuttua ja ehkä siksi turvallista. Alankomaid