Siirry pääsisältöön

Epämiellyttävät asiat


Maanantai on juliaanisen kalenterin mukaan huomisen päivän nimi suomeksi. Maanantain katsotaan aloittavan viikon. Viikon aluksi on tarpeen palauttaa mieleen inhottavia,epämiellyttäviä asioita, jotta osaisimme välttää niitä tällä(kin) viikolla.

-Pierunhaju. Miten inhaa onkaan havaita täpötäydessä,ahtaassa hississä naapurin elämäänähneen risuparran heittävän leijat Helsingin ylle?

-Uusi,kipeä finni kehossasi. Oi elämän suloinen kurjuus,kuinka raskasta onkaan herätä aamulla korvafinnin pakottavaan tykytykseen, tai harjata hampaita illalla yhdessä 2000-luvun punaisimman jättiläisnenäfinnin kanssa?

-Kakkahätä steriilissä uudessa kyläpaikassa,jossa WC sijaitsee olohuoneen välittömässä läheisyydessä ja jossa vallitsee kiinalaisen teehuoneen hiiskumaton hiljaisuus. Käy siinä sitten rennosti pudottelemassa keilapallon kokoisia ja painoisia tunkkeja pönttö puolilleen äänitehosteilla,jotka vastaavat keskiraskasta venäläistä ilmatorjuntapatteria toiminnassa kirpeänä siperialaisena pakkasaamuna.

-Varvasjää. Tuttu ilmiö kaikille pakkasessa,tarkoitan pakkasella yli -15 celsiusastetta,Vans Authentic-mallisilla kengillä ylenmääräistä hengailua harrastaville.Jahka olet kipristellyt kylliksi ulkona,luulet sisäilmaan päästessäsi paratiisin koittaneen.Tosiasiassa olet ennemminkin ison kieron esikartanossa,sillä umpijäisten varpaiden sulamisprosessi on kivuliain prosessi heti sulan laavan juomisen jälkeen. Polttaa,kirvelee,jäätää,nipistää,pakottaa,puristaa,ahdistaa,hikoiluttaa,kolottaa ja vielä lannistaa.Epämiellyttävää.

-Työmiehenhymy suunnassa,jonne sinun on syystä tai toisesta katsottava. Istut täpötäyden bussin lastenvaunupaikalla,kiilautuneena kahden runsaan eläkeläismatamin viereen.Pääsi ei käänny horisontaalisesti eikä vertikaalisesti.Et tunne tienoota,joten silmiäsi et voi sulkea,muuten missaat oikean pysäkin,jonka ystäväsi on sinulle kuvaillut.Kahden sentin päässä nuhaisesta klyyvaristasi liikkuu valtava,hyllyvä likaisilla farmarihousuilla vaivoin verhoiltu keravalainen asfalttimiehen berberi. Farmarit valuvat alati kohti kinttuja paljastaen tumman pajatson verkkokalvoillesi.Bussi tärisee ja juuri nauttimasi kermainen lasagne on jo hississä matkalla ylös.On kuuma,hikoilet vuolaasti.Pajatso lähenee nokkaasi,haistat...

-Dösän missaaminen siksi,että kuski ei halua sinua kyytiin.Juokset pysäkille ja likaat samalla juuri pyykistä ottamasi raikkaan t-paidan ja ehditkin kuin ihmeen kaupalla ajoissa.Dösä tulee,viittaat. Dösä lähestyy,kuski näkee sinut,katsekontakti,tilanne on maaginen,tunnet välillänne vallitsevan yhteyden,olette yksi,sinä+minä=me,bussi ajaa ohi hidastamatta.Perävalot,paita liimautuu selkääsi,kalkinmaku suussa karvaana.

-En ole uni-yöuni. Käyt yöpuulle,väsyneenä.Pää tyynyyn,viileä,tuttu peitto kainaloihin,käsivarret peiton päälle,tiivis nukkumapaketti.Liikuttelet varpaita testimielessä.Liikkuu.Kädet ristiin,silmät kiinni,aivot naulakkoon.Nyt nukutaan,huomenna on uusi päivä.UUSI pÄIVÄ? Sairasta,miten aika menee näiiin nopeasti??Vastahan me naurettiin naapurin Paten kanssa aikuisille.Paten isä muuten diplomaatti.Hyökkäsikö USA Irakiin ensi kertaa 91 vai 93?Se oli Reaganin aikaa,ei se Clintonkaan ollu?Talous niin kuralla,voikohan se oikeesti kasvaa koko ajan?Nuku nyt.Väyrynen,Haavisto,niinistö,Biaudee?Just olin Jyväskylässä.Mökille pitäs ostaa vene.Kummipojasta tulee vielä pelimies.MITES se viisumiasia?!?! Herätyskello soi. Mars asiakaspalvelemaan,sinä kävelevä vainaa.

Nyt kun tiedostamme näitä muutamia epämiellyttävyyksiä,voimme pyrkiä niiden välttämisprosessien alullepanemistoimenpiteiden totalitaariseen suorittamiseen.

Kommentit

  1. Listasta pääsi unohtumaan se kun joku tulee ja tekee laulun fs olliesta jota lauletaan ympäriinsä ja puoletkaan laulajista ei tiedä mikä on kyseinen temppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Älkäätte tuomitko, ettei teitä tuomittaisi"
      -NWB, laulunvapauden puolestapuhuja vuodesta 2009

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Brand NEW NWB AD has boorn

NWBgallery - #history#memories#skateboarding

 Nick Stansfield Pariisissa. Nick on Manchesterista ja todella mukava kaveri. Tänä päivänä Nickillä oli sattumalta synttärit. Kyseli kovasti Manchesteriin skedeemään, ehkä joskus vielä..  Pöytäfudis, pelien keisari. Ehdoton klassikko, johon ei kyllästy. Jesse ja Sven Kilchenmann Pariisissa. Entisaikojen flippimaakari Darkstarilta, millä lie Sven skeittaa nykyään? Ehkä ikä alkaa jo painamaan käkikellomaan miestä, mene ja tiedä. "Battalionin" puuduttavasta pätkästä huolimatta sympaattinen jätkä, kova höpöttämään.  Wille, uskollinen huonekaveri, vetelee seinäjokisia hirsiä Pariisissa. Jos nukkumisesta maksettaisiin palkkaa, Wille olisi helposti maailman rikkaimpia miehiä. Nuku hyvin, Willie-boy!  Norro ja Notre Dame. Samalta Pariisin reissulta. Norrolta tulossa kohta myös uutta pätkää uuteen Perukseen. Sitä venaillessa.  Kivi ja Esa, veteraanit ei väsy. Berliinissä SevenInchin ekalla reissulla, Controllin kämpillä, kiitos reissusta ukot! Sairaita jätkiä. H

Unohtunut luonnos / 27.6.2015 klo 0:26

Suomen kesäinen ilta on kaunis. Oikeastaan olisi asianmukaisempaa puhua suomalaisesta kesäyöstä, sillä tarkoitan sitä ajanjaksoa, joka alkaa illalla kello kymmenestä ja loppuu kello kahteen aamuyöstä. Kesäyön tanhu saa mielen virkeäksi, se kirvoittaa lempeitä lauseita kosteille huulille, se avaa arjen patinoittamat hengitystiet ja virkistää sielun ja ruumiin. Kesäyö on siniharmaasävyinen ja unelias ajanjakso, jolloin tuntuu, että elämä jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, aina vaan ja uudestaan, päivät seuraavat toisiaan ja aina uudelleen saapuu keskiyön siniharmaa valkeus ja unentulo pysyy poissa. Tällainen kesäyö on kaunis. Kesäyönä saattaa tulla hyvinkin mieleen kirjoittaminen. Vanha blogi, kuin menneisyyden irstas muisto löytyy internet-selaimen sivuhistoriasta, edellinen käynti sivulla kuukausia sitten. Sinne, jo unohtuneeseen ja kertaalleen maan poveen siunattuun blogiportaaliin voi kirjoittaa. Tuttu ulkoasu, tuttu hallintapaneeli, pelkästään tuttua ja ehkä siksi turvallista. Alankomaid