Siirry pääsisältöön

KC & Papo - Veljekset kuin ilvekset

Uunituore pulla tuoksuu rappukäytävässä. Harpon kiihkoisasti portaita ylöspäin kohti kerrostalon ylintä asuinkerrosta. Se on kuudes kerros ja hissi on tavalliseen tapaansa jumittunut ensimmäisen ja toisen kerroksen välimaastoon. Punainen valo palaa "P"-napin kohdalla. Pullantuoksu leijailee kiusoittelevasti puolitunkkaisessa käytävässä. Huulillani on äkisti vilkastuneen aineenvaihduntani hedelmiä, suolaisenmärkiä karpaloita. Lipaisen huuliltani ne jodimaiset ja pysähdyn ovelle. Postiluukussa lukee "Kujala". Ovikellon on joku aikaisiin aamuherätyksiin tympääntynyt asukki demilitarisoinut yön tunteina. Koputan. Sisältä kuuluu puheensorinaa ja lattiamattoa rummuttaa rauhallisen verkkaiset askeleet. Ovi aukaistaan ja kardemummantuoksuinen lämpöaalto on vähällä lyödä portaiden kapuamisesta veltostuneet kintut altani. Oven avaajalla on mahtavimmat viikset, joita olen eläissäni tuijottanut. Muhkeat viikinkityyliset karvat väpättävät miehen nauraessa tulijan hämmentyneelle ilmeelle. Mies avaa sylinsä ja halaa minua lämpimästi, niinkuin ystävät toisiaan halaavat. Kaitsun ja Papon kotiin on aina kiva tulla.
-Nikke
 
 
Kaitsu ja Papo, erottamaton parivaljakko. Maailman ystävällisimmät miehet ovat levittäneet hyväntuulisuuttaan niin Oulun aakeilla laakeilla kuin Paklava-vuorten lumipeitteisillä rinteilläkin. Veljesten konstailemattomalle huumorille on naurettu Borneon sademetsien kosteissa majoissa ja heitä on kestitty Costa Rican vitivalkoisilla hiekkarannoilla kaislahameisiin sonnustautuneina. Heiltä on lainattu maapähkinävoita Miamissa ja he ovat lainanneet kylpypyyhkeitä Barcelonassa. Kun veljekset astuvat kahvilaan illan hämyssä, nurkkapöydissä toisiinsa tutustuvat nuoret kyyhkyläiset lopettavat kujerruksensa, raskaan työpäivän jälkeen tiskillä mallasjuomaa ryystävät rakennusmiehet kampaavat tukkansa ja ihmiset pälyilevät tulijoita utelian, kiinnostunein silmin. Kaveruksissa on karismaa, ajatonta tanhua, jota on miltei mahdotonta ymmärtää, ennen kuin tapaat heidät. Tässä haastattelussa tutustutaan hieman veljekset Kujalaan, nuorempaan ja vanhempaan, vanhempaan ja nuorempaan. Otetaan niitä niin sanottuja pieniä suolaisia, tiäkkö?
 
 
Nowibu: Tervehdys ukot, mikä maa mikä valuutta?
Papo & Kaitsu yhteen ääneen: Terrvee! Tällä hetkellä ihan vaan Suomi ja valuutta on Euro! Paitsi että valuuttaa ei ole, mutta jos olis niin se olis euro! Tai euribori, koska Jokisen ville on Porista! Hähää.
 

N:  Noniin, oi maamme synnyinmaa, vai miten se meni? Te ootte reissannu aika paljon, missä te viimeks olitte ja mitä te siellä teitte?
Nojoo! Maamme! No onhan sitä tullu reissattua juu-u! Viimeks taidettiin olla Bengalinlahdella kalastamassa sinisimppuja, kun loppu hallihommat aka duunihommat niin painettiin sinne sitten fisujen narrauspuuhiin kolmeks kuukaudeks! Sattu hyvin kun saatiin ilmaset laivat tästä sinne ja takas. Piti tulla vaan turhan aikasteen pois kun oli yhet häät täällä, tai iteasiassa ne oli Kempeleessä..eivaan ne oli Kiimingissä. Vai oliko se Muoniossa?

Aivan! Kuulin sellasen tarinan teidän Alppimatkasta, olitte vissiin Sloveniassa road-tripillä vastikään? Oliko laskuhommia?
Joo! Se olikin hauska keissi se! Oltiin LA:n kanssa siellä tosiaan kolmistaan hiihtämässä ja tuli pyydaakin laskettua aika paljon, oli siistiä nähä itä-Eurooppaa vähän erilaisesta vinkkelistä, ne oli älyttömän jyrkkiä ne rinteet siellä nimittäin! Sattupa siellä yks hauska juttukin, ku oltiin siellä jossain vuorten välissä jyrkässä Mordorin-näköisessä solassa sitten ja alko ilta hämärtymään ja sumuverho laskeutu sieltä vuorilta sitten. Siinä sitten oltiin hiekkatiellä ja vauhtia oli sen 80kilsaa tunnissa kun vuokra Corsasta pamahti sitten kaikki kumit rikki. Noo, ei se siinä kato, siihen pyöräili sitten joku paikallinen setämies paikalle ja viittilöi meikät mukaansa. Sillä oli sitten siinä koko Bratislavan ainoa huoltoasema kahen kilsan päässä ja sinne sitten patikoimaan ja elekielellä small-talkkaamaan. Ei se siinä kato kun viittilöitiin vaan ja ne ukot siinä aikansa leukailtuaan otti ja korjas sen meijän mööpelin. Päästiin siittä sitten vielä samana iltana tien päälle ja kämpille, mikä olikin ihan siisti juttu.

Kaitsu bondaailee, Havana, Kuuba.

Mitä ottaisitte mukaan jos saisitte päättää kaksi ruokalajia? Siis tarkoitan tietysti autiolle saarelle mukaanotettavia, vapaavalintaista kahta ruokalajia?
No tää on helppo! Ekaks otettais tietty luumumarmelaadilla täytettyjä, kookosrasvassa mediumrapeiksi kuullotettuja voisarvia, jotka on dipattu turkkilaisesta jogurtista vatkattuun jogurttirahkahyytelöön. Sen lisäks voitais ottaa hyvin ihan vaan vaikka pekaanipähkinätahnaa kyytipojaks. Tolla pääsis varmaan aika hyvin alkuun..AI MUTTA HETKINEN! Ei sittenkään, otettaisiin varamasti mukkaan kuule ihan tollasta napolilaisen isä-Anatolin vuohifarmilta käsin haudutettua parmesan-juustoa ja ihan vaan supisuomalaista, vapaana kasvaneista ruisoraista käsin juureen leivottua ja sitkaaksi paineltua ruis rievää. Ja jos sais vettä ottaa niin otettais sitäkin, sitä pitää juoda aina aamulla huoneenlämmössä, vastaheränneenä ja vielä unisena, yksi pullollinen. Sillä lähtee aamu hyvin käyntiin ja aineenvaihdunta pysyy vilkkaana ja mieli virkeänä. Jotain pikkuhöpöä ois kyllä kans kiva ottaa mukaan saarelle, ehkä otettaisiin myös lisäksi Paklava-pähkinä leivonnaisia jos ne ois tehty oikein ja sen lisäks vielä omenoita ja ehkä jotain tiäkkö...niitä sellasia..ihan pieniä ja makkeita latvialaisia tofunakkeja. Sori, vastattiinko liian pitkästi?

                                                              Papo chilauttaa, Chile.

Ette ollenkaan! Hyvä vaan kun vastaatte pitkästi, täällä Nowibussa on ollut viime aikoina aika hiljaista, niin hyvä vaan että saadaan palstatilaa käyttöön! Ei tarvi sitten johtoportaalle selitellä..Mites nuo harrastuspuuhat, ootte käyny jos jossakin skeittaamassa ja surffaamassa ainakin?
Hehee, hauska palstatilajuttu! Joo kyllä me mahdollisuuksien mukaan mennään kun tulee tilanne päälle, eihän sole pooka mikhän! :) Me ollaan oltu Espanjassa skeittaamassa ja Papohan on siellä ollu koulussakin, sitten ollaan käyty Ruotsissa ja Kaitsuhan on siellä ollu koulussakin! Ja sitten ollaan oltu Balilla ja Equadorissa ja Puertossa ja Ricossa ja CostaRicalla ja Kuubassa ja Lontoossa ja Itä-Euroopassa ja Jenkeissä ja Kolumbiassa ja Marokossa ja muutamassa muussa maassa ainakin vielä, ollu kyllä kingejä reissuja! Mennään aina vuororeissuin skedereissulle ja surffireissulle, ollaan todettu se meille toimivimmaks konseptiks. Viimeks oltiin Roomassa hengailemassa ja sitä ennen Kanarialla skedeemässä ja kaikkee sellasta, sit oltiin Niken kanssa Uppsalassa vähän aikaa sitten chillaamassa ja tolleen. Surffaamaan tekis mieli kyllä paljon, mutta onneks pääsee skedeemään aina välillä! Kohta mennään saleen shreddaamaan babya Sampalle!

Uusi Nowibun leffa on kuulemma jo melkein valmis, onks teiltä tulossa omat pätkät siihen vai?
Joo siitä tulee törkykova raina! Ja meiltä molemmilta tulee omat pätkät tottakai siihen, ollaan jo aika paljon käyty kuvailemassa! Sepiä pitää tosin oottaa reissusta Ouluun, mutta heti ku se tulee niin Papo käy kuvaamassa sen kanssa sikana matskuja ja KC kuvaa Arden kanssa sikana matskuja Stadista ja sit editoidaan niistä kunnon pätkä! Se tulee vissiinki jo nyt kesällä se leffa, innolla venataan kyllä!


Papo,fs Smith, Päiväntasaajan Guinea  .
 
Kaitsu, osaat kuulemma leipoa vaikka ja mitä, kerro resepti?
No kyllähän sitä tulee leivottua, heh heh! Okei, tässä mun suosikkiresepti:

Kaksisilmäiset voisilmäpullat by KC

Normi pullataikina
Pelti

1.Pyörittele pullista isoja, mahdollisimman isoja ja valtavia pullia
2.Laita valtaviksi kohonneet pullat pellille
3.Voitele pullat kanamunalla
4.Paina jokaiseen pullaan VÄHINTÄÄN kaksi isoa koloa
5.Laita jokaiseen koloon ruokalusikallinen voita
6.Ripottele päälle palasokeria tai jos ei löydy niin raesokerikin käy, vältä hienoa sokeria
7. Laita pullat uuniin ja odota kunnes ne on valmiit
8.Ota pullat uunista ja tarjoile kavereille tai syö ite mahdollisimman monta, ennen kuin kämppikset tulee kämpille
9. Juo kylmää maitoa

Papo, kickflip melon, Malibu, USA
 
 Kiitos reseptistä, pitää kokeilla heti kun saan taikinaa ostettua! Mitä muuta vapaa-ajalle puuhaatte kun skeittaatte ja surffaatte, lukemista, käsitöitä?
No me ollaan aika tälläsiä akateemisia proleja, että tykätään sekä lukea että tehä käsitöitä. Papo tykkää piirrellä paljon, se on sellasella piirustusluokallakin nyt. Ne piirtää sikana, kaikkia erilaisia taloja ja karttoja, ne on hullun siistejä. Välillä Papo myös askartelee, mikä on aika hauskaa, koska se saattaa tehä vaikka tulitikuista taloja ja sellasta. Mä taas ite tykkään piirrellä ja jjulkasen mun töitä mun blogin kautta, se on jotenki tosi siisti ja vapauttava väylä tuoda sellasta ei-kaupallista taidetta kaikkien katsottavaks. Mä tykkään erityisesti piirtää raitapukuisissa uima-asuissa uivia ihmisiä, ne kiinnostaa mua iaka paljon. Välillä käydään myös piknikeillä ja poimimassa marjoja. Joskus Papo käy pelaamassa pingistä Niken kanssa kuvataideakatemian aulassa, ne on iha hulluina siihen pingikseen! Ennen meijän harrastus oli myös Mare Chiaro, mutta sen omistaja vaihtu niin me ei enää harrasteta sitä. RIP Mare.

Kaitsu, olit töissä kauppakeskuksen skeittikaupassa Vantaalla, miltä siellä vaikutti? Miten vantaalaiset löys skeittauksen?
No mä oon kyllä oikeestaan ainut oikee ihminen vastaamaan tähän, vantaalaiset vaan tajus sen jutun ja ne syöksy ostoksille. Vantaa on kova mesta, siellä on lentokenttä ja kaikki, kyl mä tykkäsin siellä olla. Sen ainut huono puoli on se, että se ei oo Helsingissä. Eikä lähellä keskustaa.

Papo ja Wensku Kreikassa.
 

 Papo, kerrotko vähän tosta bäkkiteilistä mikä tossa kuvassa näkyy, aika sairas muuvi! Menikö kauan hinkatessa?
Hähää, toi oli kyllä aika KILLER HUBBA!! Oltiin chillaamassa vaan tossa Copan biitsillä yhtenä päivänä ja mun homie Nikke vaan heitti et "Hei, miks jäbä ei duunais toho jotai akuuttii triksonii??" ja sit mä kelasin et no voisha se shalee nabishtakki! Sit mä hain deusan kämpiltä ja menin tonne steppien yläosaan yytsimään ja yyteröimään vähä tulokulmii jne. Sit mä sanoin Nikelle, mun houmiille, et nappaa kuva ja sit mä vaan tiätsä tunkkasin sen takahännän tohon kinkkilään. Otin sen viel kaks kertaa peräkkäin päälle ku eka kuva ei näyttäny kovi smuutilta. Täst tulee videomatsku tulevaan NWB-leffaan, meni aika smuutisti viel päälle!
 

Papo, kinkkinen bs tail, Copacabana, Brazil.


Kaitsu, sulla ei oo tässä haastiksessa hirveesti kuvia, ootko pihtaillu vai onko tulossa johonkin toiseen blogiin kenties juttua?
Naaww, ei oo viittiny laittaa vielä minnekkää sen kummemmin esille, on ollu vähä sellasta matalampaa proffaa nyt, pistää sit kaikki ulos kerralla kun on sen aika. Kyl ehkä jonnekki whitethrashiin vois laittaakki ehkä parit fotot, mut saa nyt nähä.. Toistaiseks keeping it secret!:)

Kaitsu, styyyyylishh, Zaire
 

 Kiitos haastiksesta pojat ja tsemppiä torstaihin! Tervoselle varmaankin terveisiä?
Kiitos itelles, kiva että jaksoit haastatella! Hyviä kysymyksiäkin vielä, toivottavasti vastaukset oli hyviä! Ja tottakai Makolle paljon terkkuja, lähe skeittaamaan kun pykäliltä ehdit! Ja kaikille muillekkin mahtavaa kevään alkua ja muistakaa leipoa ja käydä skeittaamassa. Keep it NWB ja sitä rataa! Ps. meidän koira ei uskaltanu uida, kun se pentuna tippu keväällä jäihin.. Mutta avanto virkistää kyllä mieltä!

Kaitsu hella pop bs ollie-north + Papo, fs fisheye, Mosambik

Kommentit

  1. Good job guys!! Found your blog yesterday, rad stuff! Do you have any videos somewhere?? youtube?

    VastaaPoista
  2. Thanks Andrew! We DO have some videos. check: vimeo.com/nwb.

    VastaaPoista
  3. KUPPISH NAPSUH! P-P & K-A made my day! everyday.

    VastaaPoista
  4. oli kyl siisti lukee toi :D
    t. yks tyyppi saarelasta

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Brand NEW NWB AD has boorn

NWBgallery - #history#memories#skateboarding

 Nick Stansfield Pariisissa. Nick on Manchesterista ja todella mukava kaveri. Tänä päivänä Nickillä oli sattumalta synttärit. Kyseli kovasti Manchesteriin skedeemään, ehkä joskus vielä..  Pöytäfudis, pelien keisari. Ehdoton klassikko, johon ei kyllästy. Jesse ja Sven Kilchenmann Pariisissa. Entisaikojen flippimaakari Darkstarilta, millä lie Sven skeittaa nykyään? Ehkä ikä alkaa jo painamaan käkikellomaan miestä, mene ja tiedä. "Battalionin" puuduttavasta pätkästä huolimatta sympaattinen jätkä, kova höpöttämään.  Wille, uskollinen huonekaveri, vetelee seinäjokisia hirsiä Pariisissa. Jos nukkumisesta maksettaisiin palkkaa, Wille olisi helposti maailman rikkaimpia miehiä. Nuku hyvin, Willie-boy!  Norro ja Notre Dame. Samalta Pariisin reissulta. Norrolta tulossa kohta myös uutta pätkää uuteen Perukseen. Sitä venaillessa.  Kivi ja Esa, veteraanit ei väsy. Berliinissä SevenInchin ekalla reissulla, Controllin kämpillä, kiitos reissusta ukot! Sairaita jätkiä. H

Unohtunut luonnos / 27.6.2015 klo 0:26

Suomen kesäinen ilta on kaunis. Oikeastaan olisi asianmukaisempaa puhua suomalaisesta kesäyöstä, sillä tarkoitan sitä ajanjaksoa, joka alkaa illalla kello kymmenestä ja loppuu kello kahteen aamuyöstä. Kesäyön tanhu saa mielen virkeäksi, se kirvoittaa lempeitä lauseita kosteille huulille, se avaa arjen patinoittamat hengitystiet ja virkistää sielun ja ruumiin. Kesäyö on siniharmaasävyinen ja unelias ajanjakso, jolloin tuntuu, että elämä jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, aina vaan ja uudestaan, päivät seuraavat toisiaan ja aina uudelleen saapuu keskiyön siniharmaa valkeus ja unentulo pysyy poissa. Tällainen kesäyö on kaunis. Kesäyönä saattaa tulla hyvinkin mieleen kirjoittaminen. Vanha blogi, kuin menneisyyden irstas muisto löytyy internet-selaimen sivuhistoriasta, edellinen käynti sivulla kuukausia sitten. Sinne, jo unohtuneeseen ja kertaalleen maan poveen siunattuun blogiportaaliin voi kirjoittaa. Tuttu ulkoasu, tuttu hallintapaneeli, pelkästään tuttua ja ehkä siksi turvallista. Alankomaid