Siirry pääsisältöön

Nothing Wins Sports

Hyvää iltaa, kaikki resuhousuiset nahkaliskot ja punahuuliset pikkuveitikat! Tässä tulee Nowibun jokaviikkoinen urheiluruutu, pitäkää tuolista kiinni, sillä luvassa on verta,hikeä ja kyyneleitä.

Philadelphia Flyers pieksi New York Islandersin juuri hetki sitten päättyneessä ottelussa pahanpäiväisesti. Tylyt philadelphialaiset eivät välittäneet turhasta vieraskoreudesta, vaan survoivat täydessä Coliseum Centerissä pelanneen kotijoukkue Islandersin surutta maan- etten sanoisi jopa jäänrakoon numeroin 7-0. Kuopion oma poika Kimmo Timonen pelasi tuttuun tyyliinsä äärimmäisen varmaa ja miellyttävännäköistä peliä Lentäjien takalinjoilla. Tilastomerkintöjä ei Kimmolle tässä ottelussa tullut. 

Kallion Pääkonttorin ikkunasta vakoiltua ManU-Everton Valioliigaottelua oli vaikea olla seuraamatta hetkenaikaa. ManU:n tiukkaakin tiukemmassa kevätvireessä oleva ex-keskikalju,nykyinen suloinen pörröpää Wayne Rooney oli todennäköisesti tehnyt ManU:n molemmat maalit, sillä hän on tiukkaakin tiukemmassa kevätvireessä. Yhdistynyt Manchester siis johti ohikulkuhetkellä ottelua 2-0, varmoja maalintekijöiden nimiä saati maalitilanteita ei lyhyeen vakoiluhetkeen saatu, mutta ottelun tuloksen tilastoineen päivineen voi katsoa illalla esimerkiksi YLE:n nettisivuilta osoitteesta www.yle.fi. ManU johtaa Valioliigaa ja toivottavasti myös voittaa sen.

Jääkiekon SM-Liiga on lakkautettu vähäisten katsojakeskiarvojen ja surkean tuotteen takia. Esimerkiksi sarjakärki Jokereiden kotihalli Hartwall Areena vetää yli 13 000 katsojaa, mutta kolmessa edellisessä kotiottelussa Narreja on käynyt katsomassa vain kourallinen kausikorttilaisia sekä kulttuuri ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki. Työväen miehenä Paavo tosin kannustaa tietenkin IFK:ta, mutta kokee omien sanojensa mukaan "Ilmalan tunnelman vähemmän kapitalistisena".

Yleisurheilukentillä koettiin vuosisadan jymy-yllätys Lasse "Jos kaadut, niin voitat" Virenin tehtyä tyylipuhtaan comebackin eli takaisintulon EM-hallikisoissa Iso-Britannian Leedsissä. 65-vuotias Viren osallistui tuttuun tyyliinsä leipälajiinsa kymppitonnin juoksuun, jossa hän otti komeasti hopeaa rikkoen samalla omissa nimissään olleen Suomen ennätyksen vuodelta 1966. Ensimmäiseksi tuli Norjan Gunnar Gunnarsson ja pronssia nappasi täpärästi Kenian Haile Selassie. Herra Selassie sai poikkeusluvan osallistua Euroopan mestaruuskisoihin kansainväliseltä yleisurheiluliitolta. Haile vetosi maineeseensa, joka on hänen mukaansa "valovoimaisempi Euroopassa kuin missään muualla".

Wimbledonin tennisviheriöllä on parhaillaan käynnissä vuosituhannen yllättävin superunelmafinaali. Hallitsevan mestarin, Sveitsin Roger Federerin välierissä pudottanut Ruotsin Björn Borg ottaa mittaa kaikkien aikojen parhaasta brittipelaajasta, Fred Perrystä. Välierissä 70-vuotta nuoremmalla Novak Djokovicilla lattioita luutunnut Perry näytti, etteivät hänen hurjat 15 Grand Slam titteliään (Ranskan avoimet 1934-44,Wimbledon 1935,1936,1939,1940) ole olleet sattumankauppaa. Välierä päättyi britti-ikonin selvään voittoon suoraan kahdessa erässä. Perry ei antanut maailmanlistan kärkipelaajalle ottelussa yhtään palloa, ja syötti jokaisella ykkössyötöllään ässän. Tällä hetkellä tilanne Wimbledonin keskuskentällä on kutkuttava. Leveällä skåånen murteella englantia puhuva Borg on syöttövuorossa, ja tilanne on kahden pelatun erän jälkeen tasan 1-1. Borg pelaa BjörnBorgin boksereissa ja Perry FredPerryn pikeepaidassa. Seuraamme ottelua sähkeitse.

Mäkihyppykansan (lue: Suomen kansan) odotus päättyy vihdoin tänään illalla, kun Itävallan Garmisch-Partenkirchenin mäkimontussa pyörähtää käyntiin Keski-Euroopan mäkiviikon päätöskisa. Sää Itävallan Garmisch-Partenkirchenissä on mitä mainioin, ja kaikki edellytykset suomalaisten mäkikotkien mukaanpääsemiselle ovat ilmassa. Suomen kärkimiehistä harjoituskierroksen paras oli Samppa Lajunen (156.) ennen Suomen toista kärkimiestä Janne Ahosta (345.). Harjoituskierroksen perusteella voidaan päätellä, että Suomen pojat joutuvat tosissaan taistella, mikäli mitalia mielitään mäestä mitellä. Suomen edellinen mitalimies Harri Olli (hopeaa Salpausselän kisoista 2008) on valmentajansa Matti Nykäsen (os. Tapola) kanssa vetäytynyt loppukaudeksi Norjan mäkimaajoukkueen harjoittelukeskukseen Holmenkollenille, jossa on Nykäsen (os. Tapolan) sanojen mukaan "hyvä sauna ja ainahan se on mielessä".

Ja vielä moottoriurheilua. Kimi Räikkönen on purkanut Lotuksen F1-tallin kanssa tekemänsä sopimuksen ja siirtyy hieman yllättäen jääkiekkoseura Anaheim Ducksin harjoitusrinkiin. Jäämies on jo pitkään haaveillut uranvaihdosta, ja koska Selännekin vielä pelaa, niin "kyl mäki haluun pelaa". Pukukopissa tunnelma on kuulemma ollut utelias ja Kimi on jo ottanut paikkansa Ducksin pelaavasta kokoonpanosta, ykköskentästä Teemu Selänteen ja Saku Koivun rinnalta. Ensimmäisessä ottelussaan tämä "Teme-Kimi-Saku"-ketjuksi ristitty helvetinkone teki tuhoisaa jälkeä, kun Kalifornian ankat vaappuivat takapuolet pystyssä kaatamaan hallitsevaa mestaria, Los Angeles Kingsiä torstain vastaisena yönä. Kimi teki  tulokkaalle hyvät tehot 10+10, tappeli kolme kertaa,tuurasi maalivahtia kolmannessa erässä tämän loukattua nivusensa ja kakkosmolarin tylsytettyä luistimensa kävellessään kotoaan asfalttiteitä pitkin hallille. Saku syötti viisi Kimin maalia ja teki viidestä Kimin antamasta syötöstä itse maalin. Teemulla sama homma. Ottelu päättyi vieraiden murskaavaan 20-0 voittoon.Ottelun jälkeen Kimi oli väsynyt,mutta onnellinen, ja tokaisi Hockey Night In Canadan TV-haastattelussa vain että "Njaa, emmätiiä" ja poistui paikalta Jennin hevosella, joka oli valmiiksi satuloitu ja harjattu.

Lisää urheilu-uutisia seuraavassa urheiluruudussa. Siihen asti, kuulemiin!












Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Brand NEW NWB AD has boorn

NWBgallery - #history#memories#skateboarding

 Nick Stansfield Pariisissa. Nick on Manchesterista ja todella mukava kaveri. Tänä päivänä Nickillä oli sattumalta synttärit. Kyseli kovasti Manchesteriin skedeemään, ehkä joskus vielä..  Pöytäfudis, pelien keisari. Ehdoton klassikko, johon ei kyllästy. Jesse ja Sven Kilchenmann Pariisissa. Entisaikojen flippimaakari Darkstarilta, millä lie Sven skeittaa nykyään? Ehkä ikä alkaa jo painamaan käkikellomaan miestä, mene ja tiedä. "Battalionin" puuduttavasta pätkästä huolimatta sympaattinen jätkä, kova höpöttämään.  Wille, uskollinen huonekaveri, vetelee seinäjokisia hirsiä Pariisissa. Jos nukkumisesta maksettaisiin palkkaa, Wille olisi helposti maailman rikkaimpia miehiä. Nuku hyvin, Willie-boy!  Norro ja Notre Dame. Samalta Pariisin reissulta. Norrolta tulossa kohta myös uutta pätkää uuteen Perukseen. Sitä venaillessa.  Kivi ja Esa, veteraanit ei väsy. Berliinissä SevenInchin ekalla reissulla, Controllin kämpillä, kiitos reissusta ukot! Sairaita jätkiä. H

Unohtunut luonnos / 27.6.2015 klo 0:26

Suomen kesäinen ilta on kaunis. Oikeastaan olisi asianmukaisempaa puhua suomalaisesta kesäyöstä, sillä tarkoitan sitä ajanjaksoa, joka alkaa illalla kello kymmenestä ja loppuu kello kahteen aamuyöstä. Kesäyön tanhu saa mielen virkeäksi, se kirvoittaa lempeitä lauseita kosteille huulille, se avaa arjen patinoittamat hengitystiet ja virkistää sielun ja ruumiin. Kesäyö on siniharmaasävyinen ja unelias ajanjakso, jolloin tuntuu, että elämä jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, aina vaan ja uudestaan, päivät seuraavat toisiaan ja aina uudelleen saapuu keskiyön siniharmaa valkeus ja unentulo pysyy poissa. Tällainen kesäyö on kaunis. Kesäyönä saattaa tulla hyvinkin mieleen kirjoittaminen. Vanha blogi, kuin menneisyyden irstas muisto löytyy internet-selaimen sivuhistoriasta, edellinen käynti sivulla kuukausia sitten. Sinne, jo unohtuneeseen ja kertaalleen maan poveen siunattuun blogiportaaliin voi kirjoittaa. Tuttu ulkoasu, tuttu hallintapaneeli, pelkästään tuttua ja ehkä siksi turvallista. Alankomaid