Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on 2012.

Nothing Wins Artists: Nikster

Suomen ja samalla koko maailman aliarvostetuin valokuvaaja/taiteen moniosaaja Nikster on kiistatta yksi tulevan vuoden kuumimmista nimistä taiteen poikkiparadoksaalisella leikkikentällä. Tunnelman mestarillisena vangitsijana suurelle yleisölle tutuksi tullut Nikster on paitsi ehkä jopa maailman tuottelian kuvaaja, myös yksi valokuvamaailman arvostetuimmista persoonista. Vaatimaton ja nöyrä kameran palvelija ei pidä melua itsestään, vaan antaa pikemminkin kuviensa kautta lausuntoja niitä kurisevin vatsoin janoaville taiteen ystäville. Valokuvauksen uomo universale, Nikster, olkaa hyvä.

Länsiportti tietää

Have you seen juhlat? Me emme.

Juhlat,pardit,fiestat,karnevaalit,kemut,pippalot,hipat..you name it. Millon viimeksi olet ollut juhlissa? Esimerkiksi stikkijuhlat? Sohvajuhlat? Maanantaijuhlat? Räiskälejuhlat? Juhlajuhlat? Kansalaiset, on korkea aika toimia. Edessä on oivallisia tilaisuuksia juhlille. Vuosi vaihtuu(thunderking-juhlat), tammikuu alkaa (pakkasjuhlat), reissu lähenee (kanariajuhlat), kevättalven gilseä aurinko näyttäytyy yhä enemmän (aurinkojuhlat) etcetera. Juhlat ne olla pitää. Alla vielä lyhyesti top-3 juhlasabluunat: 1. Stikkijuhlat. Stikkejä ja kingiä snäkkiä, toimii erityisen hyvin autereisena kesäiltana,muttei toki ollenkaan huono vaihtoehto myöskään talvipakkasilla sisätiloissa järjestettyinä. Varottava fluorinmakuisia stikkejä. 2. Räiskälejuhlat. Lättyjä,mansikkahilloa,vaniljajäätelöä, grande fiesta. Voidaan juhlia maltillisesti tai riehakkaasti, molemmat hyviä. Jälkiruokaa ei tarvita. 3. Hääjuhlat. Ihanat, onnelliset, rakkaudentäyteiset hääjuhlat ovat yksi kovimmista juhlista. Juhlie

Oulu

Oulu, tuo pieni kaupunki pohjoisessa, joka tunnetaan nimekkäistä asukeistaan, on yhä paikallaan. Mereltä puhaltava tuuli riepottelee pientä ja pippurista aivan kuten ennenkin. Tori (kansainvälinen skeittipaikka sanoisi rumpali kesähelteellä) on yhä tutulla paikallaan. Minnekkään ei ole myöskään liikkunut Hiukkavaaran rotankolo. Hiukkavaara on tosin saanut uusien maalien myötä hieman virallisempaa ilmettä, mutta tunnelma on pysynyt samana. Oulun skundit kulkevat vanhalle kasarmialueelle vanhaan tyyliin viihdyttämään itseään ja muita entiseen tapaansa. Jos matka käy pohjoiseen kannattaa käydä katsomassa. Oululaiset ovat laudan päällä melkoisia hurjapäitä. Sitä on ilo seurata. Talvi pohjoisessa osassa suomea on kylmä. Huomattavasti kylmempi kuin pääkaupunkiseudulla. Sen sijaan lunta on moninkerroin vähemmän. Valkeaa joulua on Oulussakin vietetty, mutta lumiukkoon lumet on kerättävä kahden neliökilometrin alueelta. Oulu on yhä täällä.

Joulu

Nauttikaa siitä seurasta missä olette. syökää, lukekaa, olkaa. Nowibun toimitus lähtee joulun viettoon. Kuulutukset tältä päivältä loppuvat tähän. Rauhallista joulua!

Tuulet kääntyy pohjoiseen

Kun tuulee etelästä pohjoiseen, Hanasaaren voimalaitoksen piipustä tupruava savuvana liikkuu verkkaisesti Helsinginkadulta katsottuna vasemmalle. Pohjoisesta etelään tuullessa (kuten nyt) savuvana puolestaan kiemurtelee Helsinginkadulta katsottuna oikealle, kohti keskustaa. Tällöin Helsinkiin tulee kylmää ilmavirtaa pohjoissuomesta, ja silloin on syytä varustautua paukkuviin pakkasiin! Villasukat, huopatossut,välihousut,kaulahuivit, ynnämuut.

17,18&19

Hiukan jäinen joulukalenteri, mutta ahhh.. niin nowibua, niin nowibua. Kumpiko olisit mielluummin RDM vai NWB? Tutut vastaukset tuttuun osotteeseen. "Vitali Proshkin" -Kiljaisi Jiravan Phunsap

Addu

ERNO RÄNDOM

"Really Paranoid" Erno x United Seafood (Ending) from ΓΡΔ on Vimeo . Sairasta kampetta.Ensi-ilta missattiin, tätä ei missata. Ostakaa omanne pois. Jarolta saa. Parasta sitten Modus Operandin. Aikamoinen mies tuo Erno, hatunnosto. Jaro, olet uskomaton. Mutta missä viipyykään NWB X RDM Collabo? Ilu? Hyvää maanantaita kaikille! ! Have fun, I got the driving license.

16

"Jouluna on hyvä muistaa läheisiään jouluisella postikortilla." -Bob Marley

Unused b-side film bonus extra-roll sepijanikke

Top 5 Kingeimmät komiksit

1. Sijalle yksi liihottelee lentävällä persialaismatolla suurvisiiri Ahmed Ahne. Kalifiksi Kalifin paikalle haluava kiukkupussi on sympaattinen ja koominen sarjakuvahahmo, joka kaiken kukkuraksi muistuttaa sekä ulkonäöltään että käytökseltään Alpo Kurkista. 2. Kakkospaikan Nowibun komikslistalla pokkaa hyväntuulinen täystuho Niilo Pielinen. Homssuisesta ulkomuodostaan ja hengenvaarallisesta käyttäytymisestään huolimatta Niilo on hyväsydämisin mies, mitä Tellus on koskaan päällään kantanut. Eläinrakas ja kokeilunhaluinen neropatti olkoon esikuvana kaikille meille tylsyyteen asti tavallisille tallaajille. 3. Galliankokoisella sydämellä varustettu ranskalaissankarimme Asterix on jalomielinen ja urhoollinen toveri, joka Akvavitixin taikajuomaa nautittuaan leipoo maan rakoon niin roomalaisvalloittajat kuin Normandian rannikoita ryöstelevät merirosvotkin. Obelixin uskollinen ystävä. 4. Listamme nelonen, kaikkien yksinäisten poikamiesten Alfa Romeo, Lucky Luke on sarjakuvasankar

12

10

Tulikivenkatkuista printtiä

Kaksi ankeaa ja elämäänsä kyrvähtänyttä konstaapelia törmäävät kadunkulmassa. Toinen,pidempi ja kokeneempi sytyttää tolkuttoman välinpitämättömällä ranneliikkeellä punaisen Mallun,sylkäisee kengilleen ja virkkoo: "Kuulehan paskahousu.Rakkaus on kirous,joka näyttää siunaukselta.Muista se. Onko liekkiä?" Toinen,viiksekäs ja vanttera nuorempi komisario potkaisee ohikävelevää kulkurakkia kivuliaasti nivusiin,tarjoaa kollegalle tulta ja manailee viskibassollaan: "Jep.Ja sitäpaitsi kaikki muu on täyttä hevonpaskaa,paitsi kusi.Josta puheenollen,missä täällä on lähin huussi?" Vanhempi sinikello viittoilee takavasemmalle,imaisee hemaisevat henkoset kääryleestään,napsauttaa sarkastisesti käden lippaan ja katoaa loskaiselle sivukujalle,yksin.Vain väsynyt ja mieletön tunnelma seuranaan lain palvelija jatkaa arkiaskareitaan. Samaan aikaan kahden korttelin päässä lämmin virtsa lorisee leikkisästi pitkin Porsche Cayennen kiiltelevää kylkeä.

9

8

4,5,6&7

"Siitä niin ja tonne asti" -huusin, ja hän juoksi.

Päivän mietelause

  "Poikaystäväni, tällä menolla tulee vielä päivä, jolloin et todellakaan osaa enään skeitata." - Tyttöystävä

Uusi vuosi, uudet kujeet - Ennustuksia

   "Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen" - Tunnettu ajattelija Väittämä on harvinaisen paikkansapitävä. Vuosituhansia ovat ihmiset yrittäneet ennustaa, ja ennustaneetkin, tulevaisuudessa tapahtuvaa, kukin omalla tavallaan. Milloin on heitetty uhrieläinten kylmiä luita noitarumpuun revontulten aikaan, milloin kurkittu kristallisen pallon pohjattomaan syvyyteen siinä toivossa, että salaperäisiä enteitä tulevasta ilmiintyisi näkyviin. Noitarummut ovat olleet jo hyvän tovin kenejä, eikä kristallipalloihinkaan nykyaikana, jolloin kaikki valmistetaan Kiinassa,ole luottamista, joten Nowibun toimitus käyttää ennusteissaan ensivuodelle 2013 mututuntumaa sekä hienovaraista toiveajattelua. Tammikuu näyttäytyy sarjana absudeja komentoketjuja sekä mitäänsanomattomia lupauksia. Neptunus muodostaa tammikuussa triangelin Jupiterin sekä Marsin kanssa, ja ajaa tuliset ravut ja itsekkäät oinaat yhteen. Tammikuussa valvotaan unettomia öitä, järjestellään

3

2

1

Päivän friidu!

Tämän päivän NWB-mimmi on kukapa muukaan, kuin syntymäpäiviään viettävä ihastuttava neitokainen: Kaisa, espanjalaisittain Casa-B!! Isolla kädellä onnitteluja Kaisalle.

Nik the Kid: Life in da phonecam

He's my buddy Big-A readin' skatemag @ subway station. Rad. Personal belongings, like those colours! Street dogs pushing around! OG band playin' in da middle of da night,spontaneous.Respect. Vincent Alvarez board in my room. Makes me feel good every day. Here he is, mr Culinarist, eating American goodies. Look at that smiley face he's having! Yup. Capitalist- propaganda-stuff here. Christmas is coming to town. But where is the snow? Elijah, he's my favourite at the moment.  When I was a kiddo I had a neighbour who ate every day pasta and drank Coke.This is for him. Big-K is the one and only. Handling business here by his iPhone, I guess. One of my heroes.

Hei, me piirretään!

Nowibun toimitus haastaa rakkaat lukijansa osallistumaan Hei, me piirretään!-kilpailuun. Nowibun Hei, me piirretään!-kilpailu on jo perinteeksi muodostunut kilpailu, jossa osallistujat ottavat mittaa toisistaan taiteen keinoin. Tänäkään vuonna rajoituksia tekniikan suhteen ei ole ja rohkaisemmekin osallistujia käyttämään töissään mahdollisimman monipuolisesti erilaisia välineitä. Aiheena kilpailussamme on: Alkutalven ankeus, voitettavaksi luotu haaste. Olemme valikoineet alle muutaman tussityön kilpailun teeman mukaisesti. Oheisista kuvista voitte ammentaa inspiraatiota kilpailua varten. Kilpailutyöt tulee lähettää tuttuun osoitteeseen kuluvan vuoden loppuun mennessä. Pääpalkintona NoWiBu Goes Art-kirja. 

Viikon latinankielinen sanonta

Aliquando insanire iucundum est     "Toisinaan on suloista hullutella."

Pastaa oravanpyörässä

Syksystä ja aneemisesta marraskuusta puhutaan jok'ikisellä foorumilla, siksi me täällä Nowibun innovatiivisessa etelähelsinkiläisessä loftitoimistossamme emme puhu siitä sanaakaan. Sen sijaan puhumme ruoasta ja melankolisesta suhtautumisesta hyvinvointiyhteiskunnan mukanaantuomaan ilmiöön, joka tunnetaan nimellä oravanpyörä. Muuan ajatus juolahti mieleemme tässä eräänä päivänä keitellessämme lounaaksi vaaleaa Barilla-tankopastaa eli spagettia . Kaikessa rauhallisuudessaan ruoanlaittotilanne oli äärimmäisen miellyttävä ja helppo. Tomaatti-basilika-parsakastike lepäsi valmiina tummassa, savisessa tarjoiluastiassaan ja spagetti oli kuin olikin al dente,   tuntui hampaissa. Kalliolainen, satumaisen kirkas ja surrealismin rajapyykkejä rikkovan pehmeä kraanavesi oli kaadettu lasiseen karahviin, ja karahvi oli aseteltu ikkunalaudalle alleviivaamaan tilanteen harmonista tunnelmaa. Tässä hetkessä, puolitukkoisen nenän nuuskiessa napolilaisia tuoksuja, ajatus oravanpyörästä juolahti mielee