Siirry pääsisältöön

Tylsyydestä

Harmaata.

Taivas.Housut.Huppari.Asfaltti.Mieli.

Kuka tuntee tylsyyden? Kuka tietää tympimisen kaikkivoipaisen asteikon jokaisen piirun? Keneltä tiedustellaan tylsistyneisyyden mietteitä? Vastaus piileskelee,se nuokkuu ostareiden kusenhajuisilla laatoilla,se huojuu humisevissa synkmetsissä. Sen tuntemisesta ei kilpailla,sitä kartetaan kuin rottalastissa seilaavaa kummitusfregattia Karibianmeren pauhuissa.

Jos tylsyyttä miettii ja pyörittelee mielessään,tulee helposti huomattua se yksinkertainen seikka,että tylsyys on viihtyisyyden vastakohta. Viihtyisä paikka on ihmiselle mieluinen,viihtyisässä ilmapiirissä halutaan olla ja sitä pyritään ylläpitämään kaikin käytettävissä olevin keinoin. Viihtyisyys on hyve,tylsyys pahe. Erityisesti keskenkasvuisten oireena pidetty tylsyys ei jätä varttunuttakaan rauhaan. Tylsyys voi iskeä keskellä perheen arkea,se voi vaania opiskelijaelämän vilkkailla basaareilla,sen on nähty elostelevan eläkeiän maksaläikikkäillä preerioilla. Tylsyys on aina olemassa,  sitä vastaan saamme aina taistella, halusimme tai emme.

Kuinka peittoan tylsän hetken? Kuinka saan harmaaseen kukkakedon kirjavan soinnun? Tylsyys on kaikessa harmaudessaan niin ankean harmaata,että sen sanotaan olevan jopa mustavalkoista. Mustavalkotylsyys, joka on tylsyyden eteerisin elämänmuoto, jakautuu kahteen toisistaan riippumattomaan tylsyyden alalajiin eli ynseyteen. Ensinnä on näistä haitallisempi, loputon tylsyys. Loputon tylsyys on niin tylsää,että sen kesto tuntuu loppumattoman pitkältä,siis loputtomalta. Tämän tylsyyden kohdatessaan ihminen lamaantuu,soluhengitys alkaa oireilemaan ja ihmisen voi kirjaimellisesti nähdä hilseilevän kuin lisko kuivan aavikon. Tähän tylsyyteen ei ole muuta lääkettä kuin nukkuminen tai rakkaan ihmisen neilikantuoksuinen kainalo.

Toinen ynseys on muodoltaan lyhytkestoisempi,mutta sitäkin raivostuttavampi. Se kantaa nimeä monimuototylsyys ja se saattaa esiintyä lähes missä ja milloin tahansa. Monimuototylsyys koostuu siitä ajatuksesta,että jotain tulisi tehdä,ja siitä tosiasiasta,että ei tiedä mitä haluaisi tehdä. Edellisenkaltainen ajatuskartta aiheuttaa välitöntä turhautumista ja tylsistymistä. Käsittämättömän suuri paine pakottaa kehon toimimaan,mutta kliimaksia ei synny missään vaiheessa - hyvä jos alkusysäys on nähtävissä. Tylsyys on ihmisen vitsauksista ynsein,sillä se saa ihmisen ajattelemaan koulun lopettamista ja muuttoa takaisin kotiin Kallioon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Brand NEW NWB AD has boorn

NWBgallery - #history#memories#skateboarding

 Nick Stansfield Pariisissa. Nick on Manchesterista ja todella mukava kaveri. Tänä päivänä Nickillä oli sattumalta synttärit. Kyseli kovasti Manchesteriin skedeemään, ehkä joskus vielä..  Pöytäfudis, pelien keisari. Ehdoton klassikko, johon ei kyllästy. Jesse ja Sven Kilchenmann Pariisissa. Entisaikojen flippimaakari Darkstarilta, millä lie Sven skeittaa nykyään? Ehkä ikä alkaa jo painamaan käkikellomaan miestä, mene ja tiedä. "Battalionin" puuduttavasta pätkästä huolimatta sympaattinen jätkä, kova höpöttämään.  Wille, uskollinen huonekaveri, vetelee seinäjokisia hirsiä Pariisissa. Jos nukkumisesta maksettaisiin palkkaa, Wille olisi helposti maailman rikkaimpia miehiä. Nuku hyvin, Willie-boy!  Norro ja Notre Dame. Samalta Pariisin reissulta. Norrolta tulossa kohta myös uutta pätkää uuteen Perukseen. Sitä venaillessa.  Kivi ja Esa, veteraanit ei väsy. Berliinissä SevenInchin ekalla reissulla, Controllin kämpillä, kiitos reissusta ukot! Sairaita jätkiä. H

Unohtunut luonnos / 27.6.2015 klo 0:26

Suomen kesäinen ilta on kaunis. Oikeastaan olisi asianmukaisempaa puhua suomalaisesta kesäyöstä, sillä tarkoitan sitä ajanjaksoa, joka alkaa illalla kello kymmenestä ja loppuu kello kahteen aamuyöstä. Kesäyön tanhu saa mielen virkeäksi, se kirvoittaa lempeitä lauseita kosteille huulille, se avaa arjen patinoittamat hengitystiet ja virkistää sielun ja ruumiin. Kesäyö on siniharmaasävyinen ja unelias ajanjakso, jolloin tuntuu, että elämä jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, aina vaan ja uudestaan, päivät seuraavat toisiaan ja aina uudelleen saapuu keskiyön siniharmaa valkeus ja unentulo pysyy poissa. Tällainen kesäyö on kaunis. Kesäyönä saattaa tulla hyvinkin mieleen kirjoittaminen. Vanha blogi, kuin menneisyyden irstas muisto löytyy internet-selaimen sivuhistoriasta, edellinen käynti sivulla kuukausia sitten. Sinne, jo unohtuneeseen ja kertaalleen maan poveen siunattuun blogiportaaliin voi kirjoittaa. Tuttu ulkoasu, tuttu hallintapaneeli, pelkästään tuttua ja ehkä siksi turvallista. Alankomaid