Omena päivässä pitää lääkärin loitolla, tiesi jo Kuvan Jussikin. Omena on hyvä hedelmä, josta on moneksi. Sateisen syyspäivän voi käyttää hyödyllisesti esimerkiksi hillon tekemiseen. Tai jos sattuu omistamaan mehumaijan, niin monet suomalaisista lajikkeista sopivat myös mehustukseen. Puhumattakaan maistuvista piiraista ja paistoksista, joita sitten voi nauttia ystävien ja kylänmiesten kanssa.
Hillon tekeminen on helppoa ja hauskaa. Hilloa voi valmistaa vaikka ystävän kanssa, jolloin samalla vaivalla saa molemmille hilloa ja työkin sujuu mukavammin kun on hyvää seuraa. Ohessa ohje perinteisen omenahillon tekemiseen.
1 kg
|
omenia
| |
1 dl
|
vettä
| |
3 dl
|
hillosokeria
| |
1
|
kanelitanko
| |
1/2
|
sitruunanmehu
|
Kuori ja paloittele omenat. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää omenat ja mausteet. Keitä kunnes omenat alkavat soseutua. Purkita lasipurkkeihin. Sopii käytettäväksi puurojen, jogurtin, lättyjen yms. kanssa.
VALKEA KUULAS SOPII ERINOMAISESTI.
Kommentit
Lähetä kommentti