Siirry pääsisältöön

NWB Medal Of Legends: JB Gillet

JB Gillet Manolo's Mixtape for Cliché from Cliché skateboards on Vimeo.

Huhhuh!

Alkuvuodesta 1979 cannesilaisen viininviljelijän viisilapsiseen perheeseen syntyi tummahiuksinen poikalapsi, oikea isänsä poika. Märät, kiharat hiuskikkarat kehystivät vaaleanpunaisena sykkivää naamaa pojan päästäessä ensirääkäisynsä nahkeana seisovaan Välimeren ilmaan. Rakkaudella ja suurta kunnioitusta tuntien napanuoran leikannut isä Antonio asetteli vastasyntyneen Elämän pumpulilla vuorattuun kenkälaatikkoon. Laatikon kyljessä luki korinttilaisin kirjaimin neljä kirjainta, joita näin jälkikäteen voidaan pitää etiäisinä tulevasta. Laatikon kyljessä luki kultahohteisin kirjaimin "LINK". Synnytyssairaalan virkaa toimitti pienen cannesilaisen kyläkoulun vahtimestarin työhuone, se kun oli ainoa tila, jossa oli juoksevaa vettä ja toimiva sähkövalo.

Poika kasvoi ja kehittyi, ja viimein tuli ristiäisten aika. Kastejuhlaa lähdettiin viettämään perheen kesähuvilalle Nizzaan. Isä Francoise Gillet ajoi trikolorinväristä Citroeniä ja äiti Barbara Gillet (omaa sukuaan Bonaparte) täytti viidelle takapenkillä istuvalle lapselleen uunituoreita Ciabatta-sämpylöitä. Pienet patongit huuhdeltiin alas Vichyn lähteestä käsin kannetulla kivennäisvedellä, joka oli lasten ehdoton suosikkijuoma.

Kastejuhla oli tyypillisen iloinen tapahtuma. Kukkia pursuava piha oli täynnä elämää, ilmapalloja puhallettiin, serpentiinejä aseteltiin viikunapuiden oksille ja suklaaleivonnaiset lainehtivat kauniisti koristelluille juhlapöydille. Ilma väreili kuumuudesta. Oli myöhäinen helmikuu ja tässä osassa maata se saattoi tietää hyvinkin helteisiä päiviä. Papin virkaa toimitti läheisestä katolilaisesta poikakoulusta aasilla saapunut apotti Franciscus, joka oli perheen tuttu monen vuoden takaa ja jonka päärynätarhan hedelmät olivat koko kylän yhteinen ilonaihe. Apotti töpötteli hamppuliinalla vuolaasti hikoilevaa otsaansa ja demilitarisoi kimaltelevat hikikarpalot ahavoituineilta kulmiltaan kuin automaalari peittäessään ruosteisia täpliä ranskalaisvalmisteisesta henkilöautosta.

"Poikani"- apotti kiekui ja katsoi lauhkeilla lampaansilmillään vastasyntynyttä, "olet suuren tilanteen edessä. Sinä saat tänään nimen. Vanhemmat, minkä nimen olette tälle hyväntuuliselle jälkikasvunne edustajalle valinneet?"

Barbara Gillet katsoi miestään tiukasti silmiin ja mantelinmuotoiset, seireenien lauluista tutut silmät vetäytyivät sadasosasekunniksi tsalaperäiseen viiruun. Tämän pienen, mutta sitäkin merkityksellisemmän eleen huomasi vain Francoice, olihan hän katsellut vaimonsa tummanruskeita silmiä enemmän kuin kukaan, ja hän tiesi, mitä vaimo tarkoitti. Francoice karautti kurkkuaan, sipaisi korpinmustia viiksiään ja julisti: "Arvoisa apotti, hyvä juhlaväki, poikamme nimi on oleva Jean-Babtiste."

Näin sai alkunsa legenda JB Gilletistä. Legenda, jota vieläkin kerrotaan ympäri maailmaa ja jonka uskomaton tanhu saa kuulijat uppoutumaan tarinan vietäviksi yhä uudelleen ja uudelleen. Long live the legend!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

tarinoi

"Täs oli ennen Jameksen hima. Seilattiin sen kaa Hollannissa joskus seitkyt-luvulla. Se toi mulle kerran laatikollisen Amerikan paitoja. Hahhah. Houstonin paitoja" -Eltaantuneen viinan katkuinen vanha merimies toiselle vanhalle viinankatkuiselle merimiehelle metrossa. "Mä kävin just maksaa velkoja Pasilan jätkälle, mut ei mul ollu tarpeeks rahaa, nii emmä saanu silt mitää. Mä sain kyl yhet telaketjut tos aamul,et lähti päivä käyntiin, mut nyt kyl tarttis viel yhet bemarit." -Hikiniskainen mies bussissa.   "Sit mun lipas hajos sinne tetsariin ja mä olin niinku et mitä vittuu?" -Rastahenkiseen hamppumyssyyn pukeutunut opiskelijanuorukainen toiselle.

NWBgallery - #history#memories#skateboarding

 Nick Stansfield Pariisissa. Nick on Manchesterista ja todella mukava kaveri. Tänä päivänä Nickillä oli sattumalta synttärit. Kyseli kovasti Manchesteriin skedeemään, ehkä joskus vielä..  Pöytäfudis, pelien keisari. Ehdoton klassikko, johon ei kyllästy. Jesse ja Sven Kilchenmann Pariisissa. Entisaikojen flippimaakari Darkstarilta, millä lie Sven skeittaa nykyään? Ehkä ikä alkaa jo painamaan käkikellomaan miestä, mene ja tiedä. "Battalionin" puuduttavasta pätkästä huolimatta sympaattinen jätkä, kova höpöttämään.  Wille, uskollinen huonekaveri, vetelee seinäjokisia hirsiä Pariisissa. Jos nukkumisesta maksettaisiin palkkaa, Wille olisi helposti maailman rikkaimpia miehiä. Nuku hyvin, Willie-boy!  Norro ja Notre Dame. Samalta Pariisin reissulta. Norrolta tulossa kohta myös uutta pätkää uuteen Perukseen. Sitä venaillessa.  Kivi ja Esa, veteraanit ei väsy. Berliinissä SevenInchin ekalla reissulla, Controllin kämpillä, kiitos reissusta ukot! Sair...

Unohtunut luonnos / 27.6.2015 klo 0:26

Suomen kesäinen ilta on kaunis. Oikeastaan olisi asianmukaisempaa puhua suomalaisesta kesäyöstä, sillä tarkoitan sitä ajanjaksoa, joka alkaa illalla kello kymmenestä ja loppuu kello kahteen aamuyöstä. Kesäyön tanhu saa mielen virkeäksi, se kirvoittaa lempeitä lauseita kosteille huulille, se avaa arjen patinoittamat hengitystiet ja virkistää sielun ja ruumiin. Kesäyö on siniharmaasävyinen ja unelias ajanjakso, jolloin tuntuu, että elämä jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, aina vaan ja uudestaan, päivät seuraavat toisiaan ja aina uudelleen saapuu keskiyön siniharmaa valkeus ja unentulo pysyy poissa. Tällainen kesäyö on kaunis. Kesäyönä saattaa tulla hyvinkin mieleen kirjoittaminen. Vanha blogi, kuin menneisyyden irstas muisto löytyy internet-selaimen sivuhistoriasta, edellinen käynti sivulla kuukausia sitten. Sinne, jo unohtuneeseen ja kertaalleen maan poveen siunattuun blogiportaaliin voi kirjoittaa. Tuttu ulkoasu, tuttu hallintapaneeli, pelkästään tuttua ja ehkä siksi turvallista. Alankomaid...